Skip to main content

        Studioul de Producție Alexandru Marghiloman (S.P.A.M.) este spațiul care va dezvolta anual producții cinematografice, având ca scop crearea unei comunități culturale și artistice prin intermediul filmului.

        S.P.A.M. continuă misiunea socio-educațională a Centrului Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman (C.C.A.M.), și anume aceea de a stimula accesul la produse culturale de calitate. În același timp, intenționăm să contribuim la îmbogățirea Patrimoniului Cultural local și național.

        Prin oferta de produse culturale și educaționale, S.P.A.M. își propune să faciliteze gradul de acces al participării cetățenilor la viața culturală și să potențeze factorii de creștere ai coeziunii și bunăstării sociale ale Municipiului Buzău.

        Fiind un spațiu creativ, S.P.A.M. își desfășoară activitatea prin constituirea echipelor de producție și pune la dispoziție entuziaștilor cineaști posibilitatea de a face parte din procesul de realizare al filmelor.

        Programul se adresează atât profesioniștilor din domeniu (regizori, directori de imagine, compozitori, scenografi, etc.) cât și celor care nu au studii de specialitate, dar doresc să participe la activități creative și să-și pună în aplicare aptitudinile și pasiunea pentru cinematografie.

        Ca finalitate, urmărim să accedem la piața cinematografică, având ca spectru de interes urmatoarele:

  1. Participarea la festivalurile naționale și internaționale de film;
  2. Colaborări cu alte instituții de producție de film;
  3. Schimburi de experiență internaționale;
  4. Punerea C.C.A.M. pe harta cinematografică națională și internațională. 

        Prin obiectivele și activitățile pe care ni le propunem precum și prin interacțiunea directă cu publicul țintă, proiectul răspunde în mod direct nevoilor identificate de Strategia culturală a Municipiului Buzău – Buzău Oraș Deschis.