Skip to main content

Buzăul citește

Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” organizează Concursul „Buzăul citește”, pe 22 aprilie 2024, ora 11.00, la Sala Sporturilor Buzău.

  Concursul „Buzăul citește” se află la prima ediție și face parte din proiectul „Buzăul citește”, un proiect de educație și lectură, inițiat și susținut de Primăria municipiului Buzău, în anul 2022.

Concursul „Buzăul citește” este de tip „quiz” (întrebări și răspunsuri) din cărțile pe care elevii le-au primit la finalul anului școlar 2023, pentru lectura de vară, din partea Primăriei municipiului Buzău, în cadrul aceluiași proiect. 

Se adresează elevilor din învățământul primar (clasele a III-a și a IV-a), gimnazial (clasele a V-a și aVI-a) și liceal (clasele a IX-a șia X-a) din municipiul Buzău și are drept scop cultivarea interesului pentru lectură, încurajarea lucrului în echipă, deprinderea spiritului de fair-play într-o competiție.  

Trofeele vor fi asigurate de Editura Litera. Astfel, fiecare echipă câștigătoare va putea duce în unitatea sa de învățământ „un colț de lectură”, care constă în obiecte de mobilier (1 bibliotecă, 1 lampadar, 10 fotolii puf, 1 covor, 1 fotoliu de lectură, 1 suport de cărți)  și 100 de cărți (dicționare, enciclopedii, atlase, cărți de ficțiune). În cadrul festivității de premiere vor fi înmânate, de asemenea, diplomele și premiile de participare oferite de Primăria municipiului Buzău.                

            Înscrierile la concurs se realizează în perioada 1-12 aprilie 2024 pe platforma Forms, potrivit regulamentului, care poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Buzău, al Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și pe pagina de Facebook „Buzăul citește”.