Ne dorim ca fiecare copil care participă la Clubul de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman„ susținut de Punctul IT să învețe să folosească tehnologia în mod util și să devină, dintr-un consumator de tehnologie, un creator.  
 
La cursurile noastre copilul va învăța aptitudini de utilizare generală a calculatorului, își va dezvolta gândirea computațională, va învăța bazele programării, dacă este începător, și va evolua în cazul în care este deja familiar cu un limbaj de programare, va învăța bazele electronicii și utilizării microprocesoarelor și circuitelor, se va familiariza cu senzori și motorașe utile construirii unui robot, va învăța să proiecteze obiecte 3D și să le imprime la imprimanta 3D. 
 
Primul pachet de module educaționale este format din 2 etape de dificultate și include 8 ședințe. Vom lucra cu platforme online astfel oferind posibilitatea fiecărui cursant să studieze și acasă și să aibă un parcurs de lecții personalizat nevoilor lui/ei. 
Înscrierile au loc până la data de 4 octombrie 2021, ora 23:59 și se fac completând chestionarul din dreapta. 
În perioada 4 – 8 octombrie fiecare grupă va avea o întâlnire de pregătire, pentru familiarizarea cu regulamentul clubului. Întâlnirea are loc la Vila Albatros – Conac Marghiloman – Parc Marghiloman, str. Plantelor nr.8B, conform programului fiecărei grupe de lucru, care va fi comunicat tuturor cursanților după finalizarea perioadei de înscriere. 
Începând cu 11 octombrie, cursanți vor intra în conținutul propriu-zis al cursurilor, care vor dura 8 săptămâni (11 octombrie – 3 decembrie 2021). 
La sfârșitul modulelor de robotică organizate de Clubul de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” susținut de Punctul IT, fiecare copil va fi capabil să construiască un mic robot și să proiecteze componente 3D care să ajute la „fabricarea” acestui robot și nu numai. 

Profilul cursantului Clubului de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman„ susținut de Punctul IT: 

Cursantul ideal este: 

 • Pasionat de tehnologie. 
 • Interesat să învețe lucruri noi despre programare, senzori, motoare programabile, tehnologii IT și algoritmică. 
 • Creativ și interesat de artă sub orice formă. 
 • Interesat de legătura care se poate crea, cu ajutorul tehnologiei, între programare, științele reale și artă, rezultând în roboți atractivi vizual (cu elemente imprimate 3D). 
 • Motivat de lucrul în echipă și urmărește să își ajute colegii să afle lucruri noi împreună. 
 • Respectos, calm și un bun ascultător. 
 • Gata să învețe, deoarece cunoștințele anterioare de programare nu sunt necesare, însă, desigur, nu este o problemă dacă acestea există.

Criterii de selecție: 

 • Vârsta cuprinsă între 10-16 ani. 
 • Disponibilitatea de a participa la 12 ședințe săptămânale consecutive fără absență. 
 • Dorința de a aprofunda principiile învățate și în timpul liber. 
 
 
Etape de selecție: 
 • Înscrierea pentru curs pe site-ul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.
 • Prezentarea la o ședință de pregătire în perioada 4-8 octombrie.

 

ECHIPA DE FORMARE

 

Robert Brezoaie

Salut! Eu sunt Robert și sunt în primul rând o persoană pasionată de educație și tehnologie și de îmbinarea acestor două domenii pentru a face lumea mai bună. Îmi place să spun că am mintea unui inginer, inima unui artist și spiritul unui aventurier. Mintea de inginer este reprezentată de studiile mele, profesional fiind inginer și masterand în Calculatoare și Tehnologia Informației, inima de artist mă duce către artă (fie aceasta chiar și în domeniul tehnologic cum ar fi jocurile video de calitate) și spiritul de aventurier s-a născut din multele călătorii în țări din care am învățat multe pe care vreau să le și transmit cu ajutorul proiectelor mele.

 

Timotei Petre

Salut! Eu sunt Timi și sunt pasionat de tehnologie și de modul în care o aplicație bună poate ajuta lumea să evolueze în moduri extraordinare. Sunt inginer programator și absolvent al unui program de master în Calculatoare și Tehnologia Informației. Printre pasiunile mele se regăsesc educația, în calitate de cursant, dar și profesor, Gaming-ul și industria de jocuri cu tot ce are ea de oferit. Iubesc să creez aplicații și proiecte care să ajute lumea să evolueze din ce în ce mai mult și să ușurez viața persoanelor care folosesc aplicațiile mele.

Scopul nostru

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” inițiază și derulează activități pe trei direcții majore: (i) desfășoară activități și proiecte în domeniul educației permanente și al culturii; (ii) organizează, cu sprijinul unor instituții profesionale, spectacole, manifestări și evenimente culturale și artistice; (iii) elaborează diverse materiale în domeniul informării și cercetării culturale. 

Contact rapid

Vila Albatros
Str. Plantelor, Nr. 8B, Buzău, România

0238 721 559
secretariat@ccam.ro

© Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Toate drepturile rezervate.