Skip to main content

Festivalul de Caricatură „BZâmbete”

Festivalul de caricatură BZâmbete încearcă să aducă surâsul pe fețele buzoienilor, prin reprezentările caricaturale ale vieții și realității cotidiene realizate de artiști autohtoni, dar și naționali. Prin distorsionările sale intenționate caricatura evidențiază idei și caracteristici, calități și defecte, momente și realități, percepute de ochiul critic al artistului într-un spirit constructiv și plin de amuzament. Festivalul găzduiește vernisaje și expoziții de caricaturi și graficaturi ale unor nume cunoscute și încurajează atât caricaturiști profesioniști cât și amatori să își prezinte creațiile inedite și interesante, cu scop de divertisment sau satiric, care să capteze atenția și gândul, și nu în ultimul rând zâmbetele spectatorilor. Evenimentul se bucură de acompaniament muzical și de momente de caricatură live, susținute de artiștii caricaturiști invitați.

Nu uitați că ne vedem sâmbătă, începând cu ora 18:00, la Vila Albatros, la prima ediție a Festivalului de Caricatură „BZâmbete”. Indiferent de vreme, vă veți bucura de vernisajul unei expoziții de graficaturi semnată Horațiu Mălăele, de concertul trupei „Fără Zahăr” și de momentele de caricatură live, susținute de cei opt artiști caricaturiști.

Accesul este gratuit, ba, mai mult, veți pleca acasă cu propria caricatură prin care să vă redescoperiți într-o versiune interesantă, cu un strop de umor.