Titlu: “Openness” (Deschidere)
Artist: Cristian Scutaru
Concept: “Openness” este întruchiparea sfinxului ancestral al momentului în care vrei să te deschizi și să fii una cu știinta și tehnologia. Este un dialog al simțurilor și o antiteză a două generații la câteva zeci de ani distanță una de alta.
Titlu: „Iubește-ți atât valorile, cât și culorile!„
Artist: Miruna Blănaru
Concept: Lucrarea încurajează educația armonioasă a copiilor de la vârstele cele mai fragede, atât prin respectarea și cunoașterea valorilor culturale și a tradițiilor naționale, cât și prin respectarea individualității și unicității celor mici, pentru ca aceștia să se poată dezvolta într-un mod cât mai sănătos și liber. Aici mai putem discuta și despre importanța iubirii și acceptării necondiționate, atât față de noi înșine, cât și față de cei din jur.
Titlu:„Lupul Dacic”
Artist: Bogdan Adrian Letter
Concept: Lucrarea reprezintă simbolul legăturii ancestrale cu strămoșii noștri, al rădăcinilor noastre milenare în acest pământ, stindardul luptei pentru libertate și al comuniunii cu natura.
Titlu: „Puii noștri – Tezaurele noastre”
Artiști: Răzvan Constantinescu, Andrei Tănase
Concept: Lucrarea reprezintă o ilustrație a puilor de cloșcă din Tezaurul de Aur de la Pietroasele, jud. Buzău, acesta fiind atât un simbol local, cât și unul național, prin importanța sa istorică și valoarea sa inestimabilă. Lucrarea propune o metaforă a puilor noștri, care merg la școală pentru o educație de calitate, copiii reprezentând dintotdeauna „tezaurele” unei nații.
Titlu: „Tu (să) tinzi spre Infinit!„
Artiști: Miruna Blănaru, Bogdan Adrian Lefter
Concept (Miruna Blănaru): Mesajul central al lucrării este – „Tu (să) tinzi spre infinit – Tu poți deveni orice, atâta timp cât tinzi spre infinit. Urmează-ți calea spre potențialul tău maxim”. Liceul este numit după marele matematician Grigore C. Moisil și are specializare în electronică, tehnologie, mate-info, drept pentru care s-a urmărit o reprezentare de elemente din lumea electronică, dar și crearea unei “formule matematice” care să încurajeze pe orice privitor să tindă spre posibilitățile sale infinite. Fondul este reprezentat într-un mod liber, artistic, spontan, simbolizând aceeași infinitate de posibilități, care, în constrast cu rigiditatea lumii electronice, simbolizează nevoia de cele două lucruri în lume: ordine și libertate, știință și creativitate.